menu_icon

Bert Tol

Waar komt mijn blijvende interesse voor het arbeidsrecht vandaan? Dat vraag ik me wel eens af. Bij alle toevalligheden heeft het zeker ook te maken met het besef dat werk van fundamentele betekenis is in persoonlijke levens, maar ook voor de samenleving als geheel. Dat geldt voor ondernemers en zelfstandigen evengoed als voor werknemers en degenen die een uitkering ontvangen – maar wel zouden willen werken.

In het Arbeidsrecht gaat het dus ergens over.

 

Op mijn 21e ben ik vier maanden aan het werk geweest bij een Gemeentelijke Sociale Dienst. Ik zag daar dat het niet hebben van vast en betaald werk bij cliënten zeer ontregelend uitpakt. Op mijn 25e begon ik als Adviseur Medezeggenschap en enkele jaren daarna was ik fulltime werkzaam in het Arbeidsrecht. In die tijd ronde ik ook mijn deeltijdstudie rechten af naast mijn baan.

 

Vanaf medio 2006 ben ik fulltime werkzaam vanuit een eigen Juridische Arbeidsrechtpraktijk in Zwolle. Nog steeds ontdek ik nieuwe dingen in het Arbeidsrecht al draagt nieuwe wetgeving en rechtspraak daar ook aan bij.

 

Voor het bijhouden van de vakinhoudelijke ontwikkelingen ben ik actief lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht, Vereniging Ambtenaar & Recht, de Vereniging voor Pensioenrecht en de Vereniging van Onderwijsrecht.

 

Op dit moment is mijn belangrijkste nevenfunctie voorzitter van de Raad van Toezicht van De Hezenberg. Dat is een kleine GGZ instelling in Hattem. Tot voor kort heb ik vele jaren enkele uren per week les gegeven aan Hogeschool Windesheim te Zwolle en aan Hogeschool VIAA eveneens in Zwolle.

 

Verder ben ik lid van de Examencommissie van de opleiding Social Work van VIAA. Een andere nevenfunctie is voorzitter van de Externe commissie van de gehandicapten-organisatie Sprank met het hoofdkantoor in Zwolle. De Externe Commissie heeft als taak klachten te behandelen over agressie en seksuele intimidatie aan en soms door de cliënten met een beperking.

 

Tot slot ben ik tweede voorzitter van een Geschillen Commissie in het voortgezet en primair onderwijs. Daar worden regelmatig klachten behandeld van vooral ouders.

 

Buiten werk en nevenfuncties ben ik graag bezig met brocante, antiek en kunst. Ook snuffelen op een boekenmarkt is een ontspannende bezigheid. En verder lees ik graag literatuur, filosofie en detectives, waar het aankomt op psychologisch inzicht en maatschappelijk engagement.

 

En last but not least: af en toe een glas goede wijn; want leven is meer dan alleen werken.

 

bert@berttol.nl

map1

Contactadres

Brederostraat 91

8023 AR ZWOLLE
  • De nieuwe ondernemersovereenkomst voor zzp’ers 7 februari 2018

    In het Regeerakkoord van Kabinet Rutte III staat het volgende: “Het kabinet gaat verkennen, ook in Lees meer

  • De mythe van het tijdelijk contract 8 december 2017

    Op 14 november 2017 voerde econoom Prof. Dr. Barbara Baarsma, Kroonlid van de Sociaal Economische Ra Lees meer

  • Regeerakkoord hoofdstuk Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid, ZZP-ers en Pensioenrecht 10 oktober 2017

    Regeerakkoord 2017: Gevolgen voor het arbeidsrecht Vandaag is het regeerakkoord verschenen. Na ruim Lees meer

Op de hoogte blijven van de nieuwste wetten en jurisprudentie en praktisch tips ontvangen? Laat hiernaast je e-mailadres achter en ontvang 1 x per kwartaal onze Nieuwsbrief. Speciaal voor ondernemers, werkgevers en HR-managers.