menu_icon

Kosten juridisch advies en rechtsbijstand

Goed advies en rechtsbijstand is de prijs waard en verdient zichzelf terug. Gratis recht bestaat niet, maar we hanteren wel verschillende vormen van betaling van onze inspanningen.

 

 

De basis voor onze dienstverlening is vanaf 1 januari 2018 het vaste uurtarief van € 160,– per uur excl. 21% btw. Omdat we specialist zijn in Arbeidsrecht rekenen we (uitgezonderd bijzondere situaties) geen tijd voor het bestuderen van wetten en rechtspraak.

 

We kunnen ook een vaste prijsafspraak (fixed fee) maken of een laag/hoog uurtarief afspreken. In dat laatste geval rekenen we bij verlies van een procedure het lage tarief en bij winst het hoge uurtarief. Voor uitgebreide informatie zie

De kosten van onze rechtsbijstand(pdf)

 

Reiskosten, reistijd, griffierecht en kosten deurwaarder die in overleg met de opdrachtgever gemaakt moeten worden in het belang van de zaak, worden eveneens in rekening gebracht.

 

In de schriftelijk opdrachtbevestiging met u leggen we de overeenkomst van opdracht en de prijsafspraak vast.

 

Bij juridische procedures kan ook de Rechtsbijstandsverzekering de kosten dekken. Na uw aanmelding van het geschil bij de verzekeringsmaatschappij hebben we met hen overleg en worden de kosten van de rechtszaak -als het een reële zaak betreft- door hen vergoedt. U hebt immers recht op een ´vrije advocaatkeuze´ en dat recht is ook op onze dienstverlening van toepassing. Wel is het vaak zo dat de dienstverlening van intake, advies en onderhandelingen niet onder de dekking van de verzekering vallen. Als die niet op de wederpartij verhaald kunnen worden moet u die kosten zelf betalen.

 

In het eerste gesprek kunnen we door onze ervaring een redelijke inschatting geven van de totale kosten.

 

Voor bemiddelen, waarbij we worden ingeschakeld door beide partijen, hanteren we een resultaat afhankelijke afspraak. Als de bemiddeling slaagt geldt het normale tarief per uur; slaagt de bemiddeling niet dan is er een korting van 25%.

 

In de regel factureren we eenmaal per maand. Bij de factuur is een heldere en uitgebreide specificatie gevoegd. De betaling kan alleen via de bank.

 

map1

Contactadres

Brederostraat 91

8023 AR ZWOLLE
  • De nieuwe ondernemersovereenkomst voor zzp’ers 7 februari 2018

    In het Regeerakkoord van Kabinet Rutte III staat het volgende: “Het kabinet gaat verkennen, ook in Lees meer

  • De mythe van het tijdelijk contract 8 december 2017

    Op 14 november 2017 voerde econoom Prof. Dr. Barbara Baarsma, Kroonlid van de Sociaal Economische Ra Lees meer

  • Regeerakkoord hoofdstuk Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid, ZZP-ers en Pensioenrecht 10 oktober 2017

    Regeerakkoord 2017: Gevolgen voor het arbeidsrecht Vandaag is het regeerakkoord verschenen. Na ruim Lees meer

Op de hoogte blijven van de nieuwste wetten en jurisprudentie en praktisch tips ontvangen? Laat hiernaast je e-mailadres achter en ontvang 1 x per kwartaal onze Nieuwsbrief. Speciaal voor ondernemers, werkgevers en HR-managers.