menu_icon

Rechtsbijstand

We weten door ervaring precies wanneer procederen in het Arbeidsrecht zinvol is en wanneer niet. In een eerste gesprek kunnen we u een goede inschatting geven van de proceskansen en de kosten.

 

 

We komen voor uw belangen op door met en voor u:

 

 • gesprekken te voeren met de andere partij
 • te onderhandelen
 • een rechtszaak aan te spannen bij de Kantonrechter, Ambtenarenrechter of Bestuursrechter

 

Bij rechtsbijstand komen we voor uw belangen op en leggen we contact met de tegenpartij. Dat doen we samen met u of namens u al naar gelang wat na overleg de beste wijze van handelen is. Gesprekken met de tegenpartij of bij instanties doen we samen. De schriftelijke, digitale en telefonische communicatie met de tegenpartij loopt via ons.

 

Rechtszaak

 

Bij rechtsbijstand kunnen de werkzaamheden van ons uitlopen op een rechtszaak. Dat kan een kort geding of een bodemprocedure of een ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de Rechtbank zijn, maar ook een procedure bij het UWV of bij het College voor de Rechten van de Mens. Deze opsomming is uiteraard niet uitputtend.

 

Onderhandelingen

 

Voorafgaand aan een rechtszaak vinden er vaak gesprekken en onderhandelingen plaats met de tegenpartij. Een oplossing in redelijk overleg met een billijk eindresultaat heeft wat ons betreft de voorkeur boven een rechtszaak beginnen. Maar we adviseren niet een voorstel om een schikking te accepteren als dat geen billijke uitkomst is. Echter ‘procederen om te procederen’ staat ons tegen.

 

De proceskansen zullen we tevoren met u zo goed mogelijk proberen in te schatten. Daarbij hoort ook een afweging van kosten en baten die met het opstarten van een procedure samenhangen. Als het juridisch eenvoudig ligt komen partijen -zeker na onze inschakeling- er vaak in onderhandelingen samen wel uit.

 

De juiste processtrategie en presentatie van uw belang is een heel belangrijk aspect bij procedures, met als onderliggende gedachte de redelijkheid en billijkheid naar uw kant te brengen. Daarmee wordt het pleit vaak gewonnen.

 

Wij komen op voor uw belangen!

map1

Contactadres

Brederostraat 91

8023 AR ZWOLLE
 • De nieuwe ondernemersovereenkomst voor zzp’ers 7 februari 2018

  In het Regeerakkoord van Kabinet Rutte III staat het volgende: “Het kabinet gaat verkennen, ook in Lees meer

 • De mythe van het tijdelijk contract 8 december 2017

  Op 14 november 2017 voerde econoom Prof. Dr. Barbara Baarsma, Kroonlid van de Sociaal Economische Ra Lees meer

 • Regeerakkoord hoofdstuk Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid, ZZP-ers en Pensioenrecht 10 oktober 2017

  Regeerakkoord 2017: Gevolgen voor het arbeidsrecht Vandaag is het regeerakkoord verschenen. Na ruim Lees meer

Op de hoogte blijven van de nieuwste wetten en jurisprudentie en praktisch tips ontvangen? Laat hiernaast je e-mailadres achter en ontvang 1 x per kwartaal onze Nieuwsbrief. Speciaal voor ondernemers, werkgevers en HR-managers.