menu_icon

Kosten juridisch advies en rechtsbijstand

Goed advies en rechtsbijstand is de prijs waard en verdient zichzelf terug. Gratis recht bestaat niet, maar wij hanteren wel verschillende tarieven en vormen van betaling van onze inspanningen.

 

 

De basis voor onze dienstverlening is vanaf 1 januari 2018 het vaste uurtarief van € 160,– per uur excl. 21% btw. Omdat wij specialist zijn in Arbeidsrecht rekenen we (uitgezonderd bijzondere situaties) geen tijd voor het bestuderen van wetten en rechtspraak.

 

We kunnen ook een vaste prijsafspraak (fixed fee) maken of een laag/hoog uurtarief afspreken. In dat laatste geval rekenen wij bij verlies van een procedure het lage tarief en bij winst het hoge uurtarief. Voor uitgebreide informatie zie

De kosten van onze rechtsbijstand.docx

 

Reiskosten, reistijd, griffierecht en kosten deurwaarder die in overleg met de opdrachtgever gemaakt moeten worden in het belang van de zaak, worden eveneens in rekening gebracht.

 

In de schriftelijke opdrachtbevestiging leggen we de overeenkomst van opdracht en de prijsafspraak vast.

 

Bij juridische procedures kan ook de Rechtsbijstandsverzekering de kosten dekken. Na uw aanmelding van het geschil bij de verzekeringsmaatschappij hebben wij met hen overleg en worden de kosten van de rechtszaak, als het een reële zaak betreft, door hen vergoed. U hebt immers recht op een vrije advocaatkeuze en dat recht is ook op onze dienstverlening van toepassing. Houdt u er rekening mee dat de dienstverlening van intake, advies en onderhandelingen niet onder de dekking van de verzekering vallen. Als de kosten die hiermee gemoeid zijn niet op de wederpartij verhaald kunnen worden, moet u deze zelf betalen.

 

In het eerste gesprek kunnen wij door onze ervaring een redelijke inschatting geven van de totale kosten.

 

Voor bemiddeling, waarbij wij worden ingeschakeld door beide partijen, hanteren wij resultaatafhankelijke tarieven. Als de bemiddeling slaagt, geldt het normale tarief per uur; slaagt de bemiddeling niet, dan verlenen wij een korting van 25%.

 

In de regel factureren wij eenmaal per maand. Bij de factuur is een heldere en uitgebreide specificatie gevoegd. De betaling kan alleen via de bank.

 

map1

Contactadres

Brederostraat 91

8023 AR ZWOLLE
  • Ontslag bij burn-out klachten 30 januari 2020

    Beschrijving veel voorkomende situaties Als een werknemer zich met psychische klachten of een burn-o Lees meer

  • De transitievergoeding na 1 januari 2020 3 oktober 2019

    De WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) treedt per 1 januari 2020 in werking. Deze wet brengt grote vera Lees meer

  • Bijeenkomst Arbeidsmarkt in Balans 5 september 2019

    Op dinsdag 24 september 2019 organiseerden we een kennisbijeenkomst over de nieuwe Wet Arbeidsmarkt Lees meer

Op de hoogte blijven van veranderingen in het Arbeidsrecht en het overeenkomstenrecht voor ZZP'ers? Laat hier uw e-mailadres achter en ontvang enkele malen per jaar onze digitale Nieuwsbrief.