menu_icon

Voorlichtingsavond Ontslagrecht

23 maart 2016 Activiteiten

Voorlichtingsavond Ontslagrecht & Dossieropbouw

 

Op dinsdagavond 12 april hadden we weer een geslaagde voorlichtingsbijeenkomst in Zwolle toegespitst op het MKB.

Aan de orde kwam de transitievergoeding. Wanneer is die verschuldigd en hoe kun je zoveel mogelijk daarop besparen? Ook bespraken we de urgentie van een goed opgebouwd dossier zodat een verzoek om ontbinding van de arbeidsovereenkomst niet vastloopt bij de Kantonrechter. En we bespraken situaties van ernstig verwijtbaar gedrag van de werkgever waarbij een billijke vergoeding verschuldigd is bovenop de transitievergoeding.

En tot slot nog de laatste wetenswaardigheden rondom de tijdelijke contracten.

Unaniem was de conclusie dat het een leerzame avond was!

 

Wilt u de volgende keer ook aanwezig zijn?

Volg ons op Social Media of schrijf u in voor onze Nieuwsbrief.

 

Ook is het mogelijk ons in te huren om onze kennis te delen met uw bedrijf, instelling of organisatie. Neem met ons contact op over de mogelijkheden!

 

Voorlichtingsbijeenkomst Dossieropbouw

Op 29 september 2016 organiseren we (in samenwerking met Van Hoek & Partners Carrière en Levensloop ) weer een voorlichtingsbijeenkomst over dossieropbouw. Het ontslagrechtrecht is niet helemaal op slot maar de kantonrechter wil bij een ontslagaanvraag wel een goed onderbouwd dossier zien van de werkgever. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

Wat is een verbetertraject? Hoe formuleer je verbeterpunten? Hoe vaak moet je een werknemer aanspreken of waarschuwen? Wat zijn de do’s en don’ts van een functioneringsgesprek?  Wanneer mag je de werkemail van de werknemer inzien? Wanneer zijn camerabeelden, gespreksopnames en/of track en trace informatie te gebruiken?

Deze bijeenkomst wordt gehouden in Zwolle tussen 16.00 en 18.00 uur en is kosteloos. Bij aanmelding per email op frea@berttol.nl ontvangt u een bevestiging met een aanduiding van de locatie.

bracket

Op de hoogte blijven van veranderingen in het Arbeidsrecht en het overeenkomstenrecht voor ZZP'ers? Laat hier uw e-mailadres achter en ontvang enkele malen per jaar onze digitale Nieuwsbrief.